Biografie

Studie

Jantine wordt geboren op 11 Juni 1981, in  Zutphen, waar zij haar hele jeugd woont.
Na het afronden van het Atheneum, wordt ze direct toegelaten tot de Acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.
Tijdens haar opleiding, ontwikkelt Jantine een liefde voor Jeugdtheater. Zo is zij te zien in de voorstelling Ifigeneia Koningskind onder regie van Inez Derksen. Daarnaast neemt ze zich voor zich verder te ontwikkelen als Voice Over.
Ook deed ze nog een opleiding tot Trainings Actrice, waar ze haar spel en communicatie vaardigheden aanscherpte, zodat ze ingezet kon worden tijdens verschillende soorten opleidingen en trainingen.

Werk

Na haar opleiding, speelde Jantine o.a. in de voorstelling Rozennacht in het Tropentheater, onder regie van Anne van Delft. Ook stond ze een seizoen op de planken van het theater in het Spoorwegmuseum.
Als Voice Over was ze te horen in zeer veel commercials, zowel op tv als op de radio, alsmede in bedrijfsfilms en op websites. Recentelijk is daar ook nasynchronisatie van animatie bij gekomen.
Naast haar studio en theater werk, was Jantine ook te zien in de Jumbo commercial, en in de korte film Huil Maar.
Hiernaast werkt ze met grote regelmaat als trainingsactrice, waarin ze gekenmerkt wordt door haar laagdrempelige, realistische spel en haar heldere feed back.

Privé

Naast Actrice en Voice-Over, is Jantine getrouwd met Bastiaan Smit. Samen maken ze regelmatig kleine voorstellingen. Als moeder van 3 kinderen, werd ze geïnspireerd om improvisatiespel projecten (levend rollenspel) voor kinderen te gaan organiseren. Ondertussen is dat uitgegroeid tot een groot en succesvol project.