Biografie

Studie

Jantine wordt geboren op 11 Juni 1981, in  Zutphen, waar zij haar hele jeugd woont.
Na het afronden van het Atheneum, wordt ze direct toegelaten tot de Acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.
Tijdens haar opleiding, ontwikkelt Jantine een liefde voor Jeugdtheater. Zo is zij te zien in de voorstelling Ifigeneia Koningskind onder regie van Inez Derksen. Daarnaast neemt ze zich voor zich verder te ontwikkelen als Stemacteur en Voice Over.
Ook deed ze nog een opleiding tot Trainings Actrice, waar ze haar spel en communicatie vaardigheden aanscherpte, zodat ze ingezet kon worden tijdens verschillende soorten opleidingen en trainingen.

Werk

Na haar opleiding, speelde Jantine o.a. in de voorstelling Rozennacht in het Tropentheater, onder regie van Anne van Delft. Ook stond ze een seizoen op de planken van het theater in het Spoorwegmuseum.
Als Voice Over was ze te horen in zeer veel commercials, zowel op tv als op de radio, alsmede in bedrijfsfilms en op websites. Ook is ze te horen in een grote hoeveelheid tekenfilms en animatiefilms, waarin ze als stemactrice diverse figuren van haar stem voorziet!
Ook heeft ze inmiddels honderden boeken en verhalen voorgelezen en is ze een veel beluisterde stem op alle Luisterplatforms.
Naast haar studio en theater werk, was Jantine ook te zien in diverse commercials, en in de korte film Huil Maar.
Hiernaast maakt ze vlogs voor diverse online kanalen, waarin ze met enthousiasme verschillende onderwerpen bespreekt en presenteert.

Privé

Naast Actrice en Voice-Over, is Jantine getrouwd met Bastiaan Smit. Samen maken ze regelmatig kleine voorstellingen. Als moeder van 3 kinderen, werd ze geïnspireerd om improvisatiespel projecten (levend rollenspel) voor kinderen te gaan organiseren. Ondertussen is dat uitgegroeid tot een groot en succesvol project.
Ook Real Life Games, een interactieve vorm van theater, is iets wat Jantine interesseert. In diverse spelvormen, daagt ze deelnemers, zowel nationaal als internationaal,  uit om mee te spelen in een leerzaam scenario.