Real Life Games

Old & Wise

_MG_6369 _MG_6387

“Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn …”

In de Real Life Game Old & Wise nemen we een kijkje in de toekomst die ons allen wacht…. het oud zijn. De deelnemers zijn ouderen die in een verzorgingstehuis hun dagen slijten. Ze ervaren hoe het is om met gebreken te leven, afhankelijk te zijn van anderen en niet meer kunnen doen wat ze zelf willen. En hoe om te gaan met verlies.
Tijdens een dagdeel met workshop en een scenario kruip je in de huid van een oudere in een verzorgingstehuis en ervaar je hoe het is om de controle over je lichamelijke functies en je omgeving te verliezen.
Terwijl je koffie drinkt, praat en spelletjes speelt, glipt de tijd door je vingers. Wat aanvankelijk begint als een spelletje, wordt gaande weg wel heel serieus
Verwacht een realistisch spel, dat je uitnodigt om te zoeken naar emoties en wat je confronteert met de afwezigheid van een doel in je leven.

Duur van het spel:  3 uur (inclusief workshop en nabespreking)

Geschikt voor 8 tot 20 deelnemers

 

Onderstaand enkele reacties deelnemers;

  • Met plezier heb ik mijn rol uitgevoerd en heb daarin inzicht gekregen hoe het zou moeten zijn om op zo’n afdeling te wonen en te leven. Bijzonder om te zien dat dan mensen compleet in isolement leven binnen één kamer.
  • Het was een mooie en toch ook wel confronterende ervaring.
  • Een goed en vakkundig opgesteld ‘spel’ met zeer veel herkenningspunten wat mij betreft uit mijn ervaring in het verpleegtehuis van mijn schoonmoeder. Ik zou zeker de volgende keer weer meedoen en het ook aanraden bij andere werknemers.
  • Erg mooi en een doordenker. Je komt helemaal in je rol.
  • Wat mij opvalt: als we oud zijn, stoppen we iedereen weer in hetzelfde hokje. Er is maatwerk nodig!
  • Het maakt je weer eens bewust van het gemak waarmee bepaalde zaken voor waar worden aangenomen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren